Банкеръ Daily

Кремъл:

Изказванията на Байдън не трябва да фокусът на срещата му с Путин

Дмитрий Песков

Стратегическата стабилност и двустранните отношения трябва да са в центъра на дневния ред при евентуална среща между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън, а не изказванията на американския президент по адрес на Путин, предаде Ройтерс, позовавайки се на говорителя на Кремъл.

"Знаете, че този инцидент не е най-главното, става дума, разбира се, за стратегическата стабилност, която вълнува и засяга целия свят. Както и двустранните ни отношения. Това са главните теми, които са на дневен ред", каза днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали руският президент е готов да забрави за обвиненията на Байдън и възможно ли обсъждане на неговите изказвания, предаде ТАСС.

Байдън, който март каза, че смята Путин за "убиец", по-късно заяви, че би искал да разговаря с руския президент, когато през юни бъде в Европа.

Отговаряйки на въпрос как към днешна дата изглеждат перспективите да се състои среща между двамата Песков заяви: "Веднага щом имаме какво да ви кажем за тази среща, задължително ще ви го кажем".

Белият дом каза, че различията между Вашингтон и Москва трябва да бъдат изгладени преди подобна среща, а Кремъл посочи, че проучва възможностите за провеждане на такава среща.

Facebook logo
Бъдете с нас и във