Банкеръ Daily

Свят

Изграждането на олимпийските обекти в Пекин приключи

8 стадиона за игрите и 16 несъзтезателни стадиона постепенно бяха предадени на Организационния комитет на Пекинските олимпийски игри за проверка.

На 28 октомври приключиха строителните дейности по трансформирането на Националния стадион „Птиче гнездо“, на който ще се проведат церемониите по откриването и закриването на Зимните олимпийски и параолимпийски игри 2022 г., съобщиха местните власти.

Към този момент обектите и поддържащата инфраструктура за Зимната олимпиада в Пекин и Йенцин са напълно завършени.

8 стадиона за игрите и 16 несъзтезателни стадиона постепенно бяха предадени на Организационния комитет на Пекинските олимпийски игри за проверка, всичките 31 инфраструктурни проекта вече се използват официално. Изграждането на стадионите и инфраструктурата за игрите официално приключи, което беше и най-важната част от подготовката за предстоящите игри.

В края на септември бе съобщено, че зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. ще се проведат със зрители, но само от Китай заради мерките за коронавируса, съобщи Международният олимпийски комитет. Организаторите на игрите са изпратили писмо до МОК, в което посочват мерките, които ще вземат за "безопасно и успешно провеждане на игрите".

Церемонията под откриването е на 4 февруари, а Пекин ще стане първият град, който е приемал и летни, и зимни игри.

От МОК съобщиха, че разбират разочарованието сред международните фенове, които нямат да могат да посетят игрите, но приветстват решението поне фенове от Китай да бъдат допускани, тъй като лятната олимпиада в Токио се проведе пред празни трибуни заради пандемията.

"Това ще улесни растежа на зимните спортове в Китай, а освен това ще донесе благоприятна атмосфера по време на състезанията", пишат от МОК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във