Банкеръ Daily

Свят

Издирват мъж с ван за стрелбата в Ню Йорк

Разследването на стрелбата в метрото на Ню Йорк се фокусира върху мъж, наел ван на компанията U-Haul, предаде Ройтерс.

Полицаи и федерални агенти продължават да издирват днес мъжа, който вчера използва димни бомби в метрото на Ню Йорк, стреля по пътници и избяга. Атаката бе извършена в натоварените сутрешни часове на деня на станция на метрото в квартал "Сънсет парк" в Бруклин. 

Полицията съобщи, че десетима души са били ранени директно от нападателя, а 13 души са получили проблеми с дишането или са пострадали в суматохата, настанала при нападението и опита на пътниците да се измъкнат от изпълнения с дим вагон.

Полицията заяви на пресконференция, че се очаква всички ранени да оцелеят. Освен това властите обявиха награда от 50 хиляди долара за информация, която би била от полза за залавянето на заподозрения за атаката, за когото се смята, че е действал сам.

Разследването се фокусира върху ван на компанията U-Haul, намерен часове след атаката, паркиран на улица в Бруклин. Властите са установили, че ванът е бил нает от човек на име Франк Джеймс, за когото се смята, че е наел превозното средство във Филаделфия.

Засега не се знае какъв е мотивът за нападението в метрото, но разследващи са се натъкнали на няколко публикации в социалните мрежи, свързани с човек на име Франк Джеймс, в които се говори за бездомниците и за кмета на Ню Йорк, отбелязва Ройтерс. Главният детектив Джеймс Есиг заяви, че разследващите не са сигурни дали 62-годишният Франк Джеймс е свързан с атаката в метрото, отбелязва Асошиейтед прес. Проверяват се публикации на Джеймс в социалните мрежи заради които властите са засилили охраната на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс. Според представителя на полицията комисар Кийчант Сюъл публикациите са "тревожни".

Facebook logo
Бъдете с нас и във