Банкеръ Daily

Свят

Издирват 37-годишен турчин за стрелбата в Утрехт

Във връзка със стрелбата в Утрехт холандската полиция издирва 37-годишен турчин, предаде Ройтерс.

"Призоваваме гражданите да се пазят от 37-годишния турчин Гьокмен Танъш, издирван във връзка със сутрешното нападение", заяви полицията.

Властите призоваха жителите на Утрехт да останат у дома след днешната стрелба в холандския град, предаде ДПА.

В цяла Холандия са засилени мерките за сигурност на правителствените учреждения, железопътните гари, самолетите и джамиите. Затворени са всички пътища, по които се стига в Утрехт. Властите на града наредиха училищата да не пускат децата навън, затворен е градският университет, отбелязва ТАСС.

Заради днешното нападение холандските политически партии преустановиха кампаниите за насрочените за сряда провинциални избори, които ще определят състава на горната камара на холандския парламент, предаде Асошиейтед прес.

Германската полиция съобщи, че е засилила наблюдението по границата на страната с Холандия, за да не може през нея да се промъкне въоръженият мъж, който откри стрелба по-рано днес в трамвай в холандския град Утрехт и уби поне един човек, предаде Асошиейтед прес.

Шефът на агенцията за борба с тероризма Питер-Яп Алберсберг каза на пресконференция, че стрелба е имало на няколко места в Утрехт. Обстоятелствата все още са неясни.

Говорителят пък на федералната полиция в граничната провинция Северен Рейн-Вестфалия Хайнрих Онщайн каза пред АП, че са разположени допълнителен брой полицаи, които да наблюдават не само основните пътни магистрали, но и по-малките шосета, пресичащи границата, а също и железопътните линии, свързващи двете страни.

Той добави, че германската полиция е в близък контакт с холандските власти и разполага с описание на заподозрения, който успя да избяга от мястото на стрелбата. Първоначално германските власти имаха нареждане да следят за червено "Рено Клио", но преди малко получиха информация, че то е било открито изоставено в Утрехт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във