Банкеръ Daily

Свят

Избухна кибервойна между гръцки и турски хакери

Влошаването на вече проблематичните отношения между Гърция и Турция, които през последните дни навлязоха в "червената зона", изглежда, че не остава само на дипломатическо равнище, пише гръцкият информационен сайт in.gr.

През последните дни тече война между гръцки и турски хакери, поне според твърденията на тях самите.

Първият удар дойде от турците, които в петък предприеха масирана атака срещу гръцки правителствени сайтове, сред които на разузнаването, парламента, външното министерство, фондовата борса и финансовото министерство.

В послание, публикувано във Фейсбук, турските хакери изразяват негодувание от намесата на Гърция в Либия.

В отговор в събота следобед групата "Anonymous Greece" извади от строя турски интернет страници. Сред "ударените" беше спешният телефон 112, както и служби на турската полиция. Гръцките хакери написаха, че това е отговор на турската акция и че "атаките едва започват".

Точно когато изглеждаше, че нещата се успокояват, в четвъртък вечер възникнаха проблеми със страници на гръцкото правителство и на службите за сигурност. Сред тях бяха министерствата на вътрешните работи, на външните работи, на финансите, на защитата на гражданите, на корабоплаването, както и страницата на премиера.

Отговорността отново беше поета от турски хакери, този път чрез съобщение в Туитър

Facebook logo
Бъдете с нас и във