Банкеръ Daily

Свят

ЮТюб вмъква реклами във всички видеа, без печалба за малки автори

ЮТюб (YouTube) обяви промяна в условията на своята услуга, сред които се откроява, че видеоплатформата ще започне да вмъква реклами във всички аудиовизуални материали. Печалбите обаче няма да бъдат споделяни с малките автори, пише онлайн изданието "Ентръпрънър".

Чрез изявление, изпратено до потребителите, компанията обяснява: "ЮТюб има право да си осигурява приходи от цялото съдържание на платформата и реклами могат да се показват във видеоклипове на канали, които не са част от Партньорската програма на ЮТюб".

Това няма да позволи на малките създатели на съдържание или на тези, които не са част от Партньорската програма, тоест канали, които не отговарят на количеството показвания и други изисквания, да печелят от реклами в своите видеоклипове.

Важно е да се отбележи, че в много случаи присъствието на реклами може да ограничи възможностите за растеж на тези създатели, тъй като потребителите в крайна сметка се отказват от съдържанието.

През ноември 2020 година видео платформата направи подобни промени в САЩ. Компанията обясни, че те не би следвало да повлияят на начина, по който потребителите ползват услугата.

В останалата част от света тези промени ще влязат в сила от 1 юни 2021 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във