Банкеръ Daily

Свят

Ютюб спря безсрочно достъпа на Тръмп

Ютуб спря безсрочно достъпа на Доналд Тръмп до платформата си, а адвокатът на бившия президент Руди Джулиани беше изваден от програмата за монетиризане на видеоматериалите, предаде Франс прес.

На 13 януари Ютуб за пръв път блокира достъпа до акаунта на Тръмп, който има 2,77 милиона абонати, след съпроводеното с насилие нахлуване в Капитолия на 6 януари. Преди седмица, точно преди встъпването в длъжност на Джо Байдън, Ютуб беше обявил, че удължава тази мярка с минимум седем дни.

Притежаваната от Гугъл американска платформа за споделяне на видеоматериали беше критикувана за бавната си реакция, след като други социални мрежи взеха по-радикални мерки срещу Тръмп. Ютуб само спря публикуването на ново съдържание в официалния акаунт на бившия държавен глава.

"Предвид тревогите за потенциални прояви на насилие акаунтът на Доналд Тръмп остава замразен", заяви говорителка на Ютуб за "Политико".

Ютуб също така потвърди, че временно е извадил Руди Джулиани от партньорската си програма за системно нарушаване на правилата на платформата за дезинформацията за изборите в САЩ.

Адвокатът, чийто канал има около 600 000 абонати, вече няма достъп до някои от функциите му и вече не получава приходи от продажбата на рекламите, които се излъчват преди да тръгне някой видеоматериал.

Бившият кмет на Ню Йорк подхранваше конспиративни теории, подкрепяни от много привърженици на Тръмп, че президентските избори са били фалшифицирани в полза на Джо Байдън.

Facebook logo
Бъдете с нас и във