Банкеръ Daily

Свят

Юнкер: Турция се отдалечава от Европа с гигантски стъпки

Турция  се отдалечава от Европа "с гигантски стъпки" и се опитва да хвърли вината върху Европейския съюз, заяви в интервю за германския  "Билд"  председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, съобщи Танюг.

Турция се отдалечава от Европа с гигантски стъпки. Турция не може да издържи на горещината в европейската кухня и в резултат на това се опитва да хвърли вината върху Европейския съюз за провала на преговорите. Аз бих искал да предотвратя това. Голямото мнозинство от гражданското общество в Турция е добре настроено към Европа. Трябва да ги подкрепим, а не да ги разочароваме, заявил Юнкер. 

Той не подкрепил предизборното предложение на германския канцлер Ангела Меркел да прекрати преговорите с Анкара, но хвърлил вината за лошите отношения между  Европейския съюз и Турция върху турския президент Реджеп Тайип Ердоган, пише "Политико". Юнкер заявил, че не би имал нищо против Ангела Меркел да заеме неговия пост, когато изтече мандатът му през 2019 г., но добавил, че мисли, че тя няма такива планове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във