Банкеръ Daily

Свят

Южна Корея с най-нисък брой заразени за ден от един месец

Южна Корея съобщи за нови 64 заразени от коронавируса, което е най-малкото увеличение от близо месец, предаде ДПА, като цитира Корейските центрове за борба със заразните заболявания.

Общо броят на заразените в страната достигна 8961. За предишния ден са регистрирани седем смъртни случая, с което броят на жертвите на епидемията достигна 111. Повечето от починалите вчера са били възрастни хора, които са страдали и от други заболявания, показват официалните данни.

47 от новозаразените са пристигнали от чужбина, с 13 повече от предишния ден, съобщава южнокорейската агенция Йонхап. Тя добавя, че правителството въвежда задължителна двуседмична карантина за пристигащите от Европа, независимо дали показват симптоми на Ковид-19.

Новите данни показват връщане към тенденцията на намаляване на броя на случаите, отбелязва ДПА.

Южнокорейското правителство публикува днес и нови карантинни правила за държавните служители, служителите на обществени организации и военнослужещите. Според специалния режим, който ще продължи до 5 април, се ограничават личните контакти между служителите, провеждането на съвещания и командировките зад граница, отбелязва ТАСС. На държавните служители се препоръчва да преминат към гъвкаво работно време и дистанционна работа.

Нови 39 случая на зараза с коронавируса са регистрирани вчера на територията на континентален Китай, като всички са при пациенти, пристигнали от чужбина, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирайки официални данни.

В събота бяха констатирани 46 случая. 

Вчера са регистрирани и девет смъртни случая. Всички те са се случили в град Ухан, където започна епидемията. В града обаче за пети пореден ден няма нито един случай на предаване на болестта.

В Пекин, Шанхай и Гуанчжоу се въвеждат нови мерки за откриване на пристигащи от чужбина пациенти. Пекин ще отклонява всички пристигащи международни полети към други летища, където пътниците да бъдат преглеждани за вируса. В Шанхай и Гуанчжоу пътниците ще бъдат подлагани на тестове, дори да не идват от тежко засегнати от вируса страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във