Банкеръ Daily

Свят

Италия затвори нощните заведения

Италианските здравни власти разпоредиха  от днес да бъдат затворени всички нощни клубове и дискотеки в страната заради увеличаването на заразяванията с коронавирус, особено сред младите хора, съобщава  Ройтерс.

"Нощните заведения, включително събитията на открито и плажните клубове, ще останат затворени до 7 септември. Въвежда се също така задължително носене на маски от 18 до 6 ч. в районите близо до барове и ресторанти и на местата, където има голяма вероятност за събиране на хора. Не можем да потъпчем жертвите, които направихме през последните месеци. Нашият приоритет трябва да бъде да отворим отново училищата при пълна безопасност през септември", заяви здравният министър Роберто Сперанца.

Новите правила се въвеждат след съобщения за празненства, на които млади хора без предпазни маски на лицата са пренебрегнали указанията за социална дистанция.

Според здравното министерство Италия е потвърдила 629 нови случая в събота за първи път от 23 май. Здравният министър Роберто Сперанца обяви, че се е подписал под заповед завръщащите се от Испания, Хърватия, Малта и Гърция да бъдат тествани за коронавирус.

През по-голямата част от лятото контактното проследяване и спазването на ограничителните мерки помогна на Италия да поддържа стабилно, ниско ниво на заразяване с коронавирус, но една седмица през август може да се окаже достатъчна да развали успеха до момента.

В Италия има повече от 253 000 потвърдени случая и над 35 000 починали.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във