Банкеръ Daily

Свят

Италия възобновява работата на част бизнеса, училищата ще останат затворени до септември

Италия ще започне да възобновява промишлената дейност на 4 май като част от плановете за смекчаване на карантината срещу коронавируса. Училищата ще отворят врати през септември. Това казва в интервю за днешния брой на вестник "Република" премиерът Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

Работим и в тези часове, за да осигурим за 4 май отварянето на голяма част от бизнеса - от производството до строителството, посочва Конте пред изданието. Баровете и ресторантите ще трябва да изчакат малко повече.

По думите му, мерките ще бъдат представени най-късно до началото на следващата седмица.

Премиерът отбелязва, че компаниите ще трябва да въведат строги мерки за опазване на здравето, преди да им бъде разрешено да заработят отново. Той уточнява, че някои предприятия, определяни като "стратегически", включващи ориентираните към износ дейности, могат да започнат работа още тази седмица, при условие че имат разрешение от местните власти.

Конте допълва, че училищата ще отворят през септември, но предупреждава, че изследванията показват много висок риск от зараза. Дистанционното обучение работи добре, коментира премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във