Банкеръ Daily

Свят

Италия удължи забраната за несъществени пътувания

Правителството на Италия удължи до 27 март забраната за несъществени пътувания между 20-те региона на страната. Според експертите, това забавя разпространението на силно заразните щамове на коронавируса.

Забраната за пътуване между регионите, която беше въведена непосредствено преди Коледа и трябваше да изтече на 25 февруари, но здравните специалисти се опасяват, че облекчаването на ограниченията може да доведе до нов скок в случаите, предизвикани от така наречения „британски“ вариант на коронавируса.

В първите си решения във връзка с COVID-19 новият кабинет на премиера Марио Драги разшири ограниченията за посещение на семейства и приятели. Според тях, не повече от двама възрастни едновременно могат да бъдат допуснати в дома на друг човек.

Не се разрешават посещения в така наречените червени зони, където са въведени най-строгите ограничения. Понастоящем нито един регион не е класифициран като „червен“, но някои провинции, градове и села са определени като такива.

Подобно на други държави от Европейския съюз, Италия стартира кампанията си за ваксинация срещу COVID-19 в края на декември и досега са поставени 3.5 милиона ваксини, включително втора доза.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във