Банкеръ Daily

Свят

Италия ще признава изтекли български лични документи

Италия ще признава за валидни българските документи за самоличност, чийто срок изтича в периода 13 март - 31 октомври 2020 г., за срок от шест месеца от датата на изтичане на документите. Това съобщиха от МВнР, след като са били уведомени от Министерството на външните работи и на международното сътрудничество на Италия.

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства  са поискали от държавите, в които са акредитирани, по изключение да разрешават на българските граждани да се прибират в България, дори ако документите им за самоличност са изтекли.

България реципрочно ще пропуска техните граждани с изтекли документи. Вече 29 държави към момента са потвърдили, че в условията на пандемията от коронавируса ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март - 31 октомври 2020 година.  Други 14 страни признават със специални условия или със специални срокове изтекли български лични документи.

Пълният списък на държавите, които признават изтекли български лични документи, е публикуван и на официалния сайт на МВнР в раздела "Коронавирусът - какво да правим".

Facebook logo
Бъдете с нас и във