Банкеръ Daily

Свят

Италия регистрира първи спад в броя на починалите за денонощие

Италия остава най-тежко засегната от коронавируса страна. Броят на починалите надхвърли 5470 души, а на заразените - 59 хиляди. И все пак за първи път Италия регистрира спад на смъртните случаи за едно денонощие.

Лъч надежда за Италия. Според последните данни на италианските здравни власти се наблюдава, макар и лек, спад както на заболелите от Ковид-19, така и на смъртните случаи, предава БНТ.

Това се възприема като положителен знак, че въведените драконовски мерки за ограничаване на епидемията работят.

Не искаме да се увличаме в прекален ентусиазъм или интерпретации на тази тенденция. Но несъмнено приветстваме този добър знак, защото достигнахме момента, когато очакваме да видим ясно потвърждение, че въведените мерки са ефективни, заяви Франко Локатели от Италианската национална здравна служба.

А усилията продължават, включително и чрез видеоконферентни разговори. Медици от китайския град Ухан споделиха опита си в борбата с коронавируса със свои колеги от Италия и Германия.

Те обсъдиха стандартите при овладяването на пандемията и възможните усложнения.

Италиански експерти споделиха, че китайският опит е от голямо значение за Италия - от диагностицирането до лечението на пациентите, особено когато става дума за най-възрастните.

Искам да благодаря за тези видеоконференции, защото получихме много информация. Колегите ни от Ухан ни обясниха за различните проявления при инфекция, каза Фабриция Латанцио, зам.-директор на Италианския национален институт за грижа за възрастни хора.

На европейско ниво започват клинични изпитания на четири експериментални форми на лечение на коронавируса. Инициативата е на Франция, но участват и още шест страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във