Банкеръ Daily

Свят

Италия разреши на Дядо Коледа да раздава подаръци "в условията на пандемия"

"Дядо Коледа носи маска и може да пътува из целия свят с разрешение за придвижване в условията на пандемия", написа италианският премиер във Фейсбук, за да успокои децата за предстоящите празници.

"Дядо Коледа ми писа, че е получил международно разрешително за придвижване - той може да пътува и да раздава подаръци на всички деца по света", написа Джузепе Конте в отговор на момченцето Томазо. В писъмцето си малчуганът беше помолил премиера да не поставя под карантина Дядо Коледа.

"Добрият старец ми потвърди, че винаги носи маска и спазва препоръчаната дистанция, за да предпази себе си и околните", написа Конте. Той подкани детето да постави под елхата освен топло мляко и бисквити и флакон с дезинфекциращ гел.

"В твоето писъмце до Дядо Коледа няма нужда да му казваш, че си бил много послушен, защото аз вече му го подшушнах. Разбрах, че си поискал от него да прогони и коронавируса. Това е добре, но не забравяй да си поискаш и още подаръци!", написа премиерът.

Италия беше първата европейска страна, засегната от новия коронавирус през пролетта. Сега тя се сблъсква от няколко седмици с новата вълна на пандемията и броят на заразените надмина един милион души, припомня агенцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във