Банкеръ Daily

Свят

Италианското правителство започва ревизия на всички концесии

Луиджи ди Майо

Италия ще направи ревизия на всички концесии в страната, включително на водните източници, телевизиите и телекомите. Това обяви вицепремиерът Луиджи ди Майо пред изданието Il Corriere. Проверката ще започне от оператора на повечето италиански магистрали - Autostrade.

"Започнахме да работим усърдно по концесиите. Ще ги прегледаме една по една. Autostrade е просто "върха на айсберга", ще разгледаме и тези за водите, телекомуканциите и телевизиите", обясни вицепремиерът ди Майо, цитиран от euronews. 

Преди дни стана ясно, че правителството подготвя нови правила за концесиите на италианските магистрали, които ще задължат компанията оператор на тол системата да реинвестира по-голямата част от печалбата си в подобряване на пътната мрежа. 

Идеята бе лансирана от транспортния министър Данило Тонинели пред парламента. Тонинели заяви, че кабинетът е решен да преразгледа концесиите на Autostrade след трагедията в Генуа, където срутване на мост отне живота на 43-ма души. 

Министърът на транспорта бе категоричен, че концесионерът на съоръжението няма да участва в реконструкцията. По думите му работата ще бъде свършена от държавна компания или фирма, в която държавата има дял.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във