Банкеръ Daily

Свят

Италианското правителство спечели важен вот на доверие

Министър-председателят Джузепе Конте

Италианското правителство начело с министър-председателя Джузепе Конте спечели важен вот на доверие в Сената, съобщават световните агенции. Става въпрос за указ, който е насочен срещу благотворителните организации, които спасяват мигранти с кораби в Средиземно море и след това се опитват да ги доведат в Италия.

Проектодокументът, който вече бе приет от Долната камара (Камарата на депутатите), придобива силата на закон, след като бе одобрен със 160 срещу 57 гласа от сенаторите.
С приемането на указа се увеличават максималните глоби за кораби, които влизат без позволение в италиански води - от сегашните 50 хиляди евро на 1 милион. Предвиждат се и арести на капитани, които пренебрегват заповедите на властите и автоматично конфискуване на техните плавателни съдове.

Основният законодателен орган в Италия е двукамарният парламент, като Министерският съвет също има ограничени законодателни правомощия. Всеки закон трябва да получи одобрението и на двете камари - Камарата на депутатите, в която има 630 представители, и Сенат, който включва 315 избрани и малък брой пожизнени сенатори).

Facebook logo
Бъдете с нас и във