Банкеръ Daily

Свят

Истанбулци отменят резервации за почивка, за да участват в повторните избори за кмет

Анталия е една от предпочитаните дестинации за почивка

Жителите на Истанбул отменят резервации за почивка, за да участват в повторните избори за кмет на метрополията на 23 юни, съобщава в."Хюриет дейли нюз", като се позовава на председателя на Асоциацията на турските туристически агенции Фируз Баглъкая.

След като Висшата избирателна комисия нареди повторение на изборите за кмет на Истанбул на 23 юни, 90 процента от направилите резервации за почивка са поискали да анулират туристическите си пакети или да променят датата за почивка, е посочил Баглъкая пред Анадолската агенция.

Той е заявил, че клиентите могат да си получат в пълен размер внесените пари, ако отменят пътуването си три дни преди началото на почивката, при положение че имат застраховка за отмяна на пътуване.

Висшата избирателна комисия /ВИК/ отмени в понеделник резултатите от изборите за кмет на Истанбул, произведени на 31 март, на които кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм претърпя поражение от Екрем Имамоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия. ВИК се произнесе в полза на Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ на президента Реджеп Тайип Ердоган, която оспорва резултата от изборите за кмет в Истанбул и твърди, че вотът е бил белязан от нередности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във