Банкеръ Daily

Свят

Испания за втори ден с над 900 жертви на Ковид-19

Испания, която е на второ място в света по брой на починалите от коронавируса, съобщи за втори пореден ден, че броят на жертвите за последните 24 часа е надхвърлил 900, предаде Франс прес.

Общо за последния ден са починали 932 души. Това е лек спад спрямо 950-те смъртни случая, обявени вчера.

Регистрираните случаи на заразяване с коронавируса в Испания са 117 710, уточни здравното министерство, цитирано от ТАСС. Общият брой на починалите от началото на епидемията е 10 935, а 30 513 пациенти са оздравели.

Вчера Мадрид съобщи за 110 238 заразени, припомня ТАСС, като отбелязва, че с днешните данни Испания надминава Италия по брой на заразените. В Италия са открити 115 242 случая на заразяване с коронавируса. Очаква се тази вечер италианската служба за гражданска отбрана да обяви актуализирани данни за разпространението на епидемията.

Темповете на разпространение в Италия вече се стабилизираха и се очаква постепенен спад на броя на новите случаи.

Испанските власти също казват, че кралството вече е достигнало пика на разпространението на коронавируса, припомня ТАСС.

Стогодишна пациентка в автономната област Астурия се излекува от новия коронавирус, оповестиха междувременно местните власти.

"Днес сме много щастливи", се казва в съобщението. "От болница е изписана пациентка, която бе диагностицирана с Ковид-19. Става въпрос 100-годишна жена."

Първият случай на заразяване с новия коронавирус в Испания бе регистриран на 31 януари. Впоследствие броят на заразените рязко се увеличи и достигна почти 118 хиляди, а умрелите са над 10 900.

Facebook logo
Бъдете с нас и във