Банкеръ Daily

Свят

Испания налага 14 дни карантина за всички влизащи

Испания започна днес да налага карантина на идващите от чужбина пътници и добави нови ограничения за трансгранично пътуване, за да предотврати разпространението на коронавируса на фона на спад на смъртните случаи от COVID-19 в страната, предаде Ройтерс.

От днес хората, идващи от чужбина, трябва да изкарат двуседмична карантина вкъщи. Освен това властите удължиха сегашните рестрикции за влизане в Испания до 15 юни и ограничиха достъпа до пет летища и осем пристанища.

На няколко десетки пътници, пристигащи от чужбина на различни испански летища, беше измерена температурата и те получиха брошури с указания, които трябва да следват.

Новите ограничения за пътуващите се приемат на фона на спад в броя на регистрираните дневно смъртни случаи на 138 днес, спрямо повече от 200 вчера. Дневните показатели отбелязват стабилен спад от началото на април, когато смъртните случаи за едно денонощие бяха 950 души, отбелязва Ройтерс.

Общият брой на починалите от вируса в Испания е вече 27 459, а броят на заразените достигна 230 183, като вчера те бяха 229 540.

Facebook logo
Бъдете с нас и във