Банкеръ Daily

Свят

"Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорността за стрелбата в Лас Вегас, при която загинаха най-малко 50 души и бяха ранени над 400, предаде Ройтерс.

"Нападението в Лас Вегас беше извършено от войник на "Ислямска държава" и в отговор на призива да се нападат държавите от коалицията", заяви пропагандната агенция Амак на джихадистката групировка, визирайки водената от САЩ коалиция за борба с "Ислямска държава".

"Нападателят от Лас Вегас прие исляма преди няколко месеца", добавя Амак.

Жената, задържана във връзка със стрелбата в Лас Вегас, е австралийка, предаде ДПА. Смята се, че тя е била приятелка на 64-годишния Стивън Падок, извършил нападение срещу кънтри концерт в Лас Вегас. Тя е на 62 години и се е преместила в САЩ преди около 20 години.

Всички обвинения срещу приятелката на Падок са свалени. Самият той не е бил познат на полицията и не е нарушавал закона, с изключение на дребни нарушения на правилата за движение.

По последни данни Падок е родом от селището Мъскийт в щата Невада, намиращо се на около 140 км североизточно от Лас Вегас, съобщава ДПА. 

Двама висши американски служители казват, че няма доказателства, че стрелецът е свързан с каквато и да е международна терористична група, предаде Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във