Банкеръ Daily

Свят

"Ислямска държава" готви атаки в Уимбълдън

Британското разузнаване съобщи, че разполага с  информация, че "Ислямска държава“ е призовала нейни последователи да извършат нападения на тенис турнира в Уимбълдън, като копират атентата в Манчестър, съобщи БНР. 

"Ислямска държава“, използвайки приложението за мигновена комуникация "Телеграм“ в социалните мрежи, призовава за провеждане на атаки на тенис турнира в Уимбълдън от типа на тази в Манчестър, съобщиха британските служби за сигурност, цитирани от вестник "Индипендънт“. От разузнаването съобщиха, че потребителите на месинджъра "Телеграм“ могат да ползват карта на комплекса, където се провежда турнирът. Картата е качена от канал, зад който стои "Ислямска държава“, твърдят тайните служби. Посланията в месинджъра призовават фундаменталистите да копират нападението в Манчестър, като са поместени и кадри от самия атентат.

При нападението в Манчестър през май загинаха 23-ма и бяха ранени повече от 250 души. Мерките за сигурност на тенис турнира в Уимбълдън са изключително засилени тази година в светлината на атентатите в Лондон и Манчестър. От полицията съобщиха, че много по-щателна е проверката на хора, чанти и превозни средства при влизането им на територията на комплекса. Под наблюдение с камери е целия комплекс, засилено е присъствието на цивилни и униформени полицаи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във