Банкеръ Daily

Свят

"Ислямска държава" атакува в Кабул, има 13 загинали

Изданието  "Политико" съобщава, че терористичната група "Ислямска държава" е отговорна за нападението на летището в Кабул.

Най -малко 13 души бяха убити в четвъртък при терористичен акт близо до летището в Кабул. Атентаторът-самоубиец се е взривил  на северния вход на летището, след което е започнала престрелка. Според Fox News, там е избухнала втора експлозия. 

Изданието  "Политико" съобщава, че терористичната група "Ислямска държава" е отговорна за нападението на летището в Кабул.

Американската армия също пострада при атентата,  според Ройтерс трима войници са ранени. Пентагонът заяви, че въпреки  информацията още  "няма яснота за броя на пострадалите".

Движението на талибаните, което контролира почти цялата територия на Афганистан, включително Кабул, все още не е направило изявление. 

Британското министерство на отбраната по -рано предупреди за заплахата от терористична атака близо до летището в Кабул. Властите на  препоръчаха на чакащите евакуация да напуснат летището, да намерят безопасно място и да изчакат допълнителни инструкции.

Властите на няколко други държави, включително Австралия, Белгия и Италия, издадоха подобни предупреждения. Брюксел заяви, че намалява евакуацията поради заплахата.

След атаката френският посланик в Кабул Дейвид Мартинън призова афганистанците да напуснат района на летището, предупреждавайки за заплахата от нова експлозия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във