Банкеръ Daily

Свят

Ирландският премиер се върна към лекарската професия, дава дежурства

Ирландският премиер Лио Варадкар започва отново да практикува бившата си професия като лекар. Той иска да окаже помощ на здравните работници, които се борят с големия брой на заразени с коронавирус, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА. 

Лио Варадкар е практикувал лекарската професия седем години, преди да я изостави, за да стане политик. Сега той ще дава по една смяна на седмица, докато кризата с COVID-19 продължава, според ирландската телевизия и други местни медии. 

"Той иска да помогне, колкото и малко да е това", заяви говорителят на Варадкар пред ирландската телевизия.

Ирландският премиер ще дава консултации по телефона на хора, които евентуално са били изложени на риск от новия коронавирус, според в. "Айриш таймс". 

След изборни загуби през февруари Варадкар остана в качеството на изпълняващ длъжността премиер на Ирландия. В момента там три партии с доста изравнени позиции се борят да съставят коалиции в условията на силно фрагментиран парламент.

Ирландия, като много други европейски страни, въвежда строги ограничения на обществения живот, за да ограничи разпространението на новия вирус. Това включва затварянето на училища и бизнеси, които предоставят услуги от несъществено значение. 

В страната са известни 4604 случая на заразени с коронавирус. Смъртните случаи до този момент са 137, според данните за вчерашния ден на университета "Джонс Хопкинс".

Facebook logo
Бъдете с нас и във