Банкеръ Daily

Свят

Ирански самолет с 66 души на борда се разби

Ирански самолет с 66 души на борда, изпълняващ полет по вътрешна линия, се разби в югозападната част на страната, съобщиха редица местни медии, цитирани от АФП. Няма оцелели, съобщи компанията собственик на самолета.

Самолетът, който е осигурявал връзката по въздух между Техеран и град Ясудж, "се е разбил в района на град Семиром, на близо 480 километра южно от иранската столица.

Самолетът Ей Ти Ар (ATR) е бил на авиокомпания Асеман еърлайнс (Aseman Airlines), съобщи председателят на иранската парламентарна комисия за външна политика и сигурност Аладин Боруджерди.

Той е превозвал 60 пътници, а екипажът му е бил от 6 души, когато е изчезнал от екраните на радарите тази сутрин, допълни Боруджерди. Той уточни, че местни жители са видели катастрофата. Семиром, както и Ясудж, са разположени в планините Загрос.

Самолетът е изчезнал от радарите 50 минути след началото на полета. Лайнерът се е врязал в хребета Дена в планините Загрос. Разстоянието между столицата и крайната дестинация е 556 км, които обичайно се преминават за час и половина от самолета.

Изпратен бе спасителен хеликоптер, защото заради планинския релеф до мястото на катастрофата линейки не могат да се придвижат, уточни говорител на спасителните служби.

"След претърсването на зоната, в която се е разбил самолетът, бяхме информирани, че всички хора на борда са загинали", уточни Мохамад Табатабай - говорител на Aseman Airlines, в ефира на държавната телевизия.

Иранските медии съобщават, че командирът на разбилия се самолет през 2013 г. успява да приземи самолет с отказал двигател.

Facebook logo
Бъдете с нас и във