Банкеръ Daily

Свят

Иран заплаши Тръмп: Не дърпай лъва за опашката, ще съжаляваш

Иранският президент Хасан Рухани предупреди американския си колега Доналд Тръмп да прекрати враждебната политика на САЩ към Техеран.

"Америка трябва да знае, че една война с Иран е майка на всички войни", заявил Рухани на среща с дипломатически представители, съобщава "Ройтерс".

"Господин Тръмп, не дърпайте лъва за опашката, защото само ще съжалявате", казал още иранският държавен глава. 

Агенцията съобщава, че администрацията на Доналд Тръмп е предприела стъпки за подкопаване на доверието към Рухани в опит да окаже натиск на президентаза спиране на иранската ядрена програма. "Ройтерс" се позовава на свои източници, запознати с процеса. 

Преди два месеца Тръмп оттегли Съединените щати от иранското ядрено споразумение. САЩ подкрепиха позициите на Израел, чийто премиер Нетаняху твърди, че тайно Техеран развива своята ядрена мощ. 

Впоследствие САЩ наложиха санкции на шестима иранци и три компании с връзки с военния елит на Иран - Ислямският революционен гвардейски корпус (ИРГК).

Европейската комисия на свой ред задейства механизъм за блокиране на действието на санкциите на САЩ срещу Иран на територията на Европейския съюз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във