Банкеръ Daily

Свят

Instagram ще напомня за необходимостта от почивка при прегледа на съдържание

Социалната мрежа Instagram пусна анонсирания по-рано инструмент, който ще изпраща на ползвателите съобщение за това, че е необходимо да си почиват при прегледа на новините. Това е съобщил ръководителят на администрацията на услугата Адам Мосери.

"За мен е важно на хората да им харесва да прекарват времето си в Instagram, затова днес пуснахме "Take A Break". С него искаме да дадем на всички възможността да вземат осъзнато решение за това как да прекарват своето време в социалната мрежа". Ако един ползвател прелиства новините определено време, то съобщение ще му подсказва, че е време да прекъсне това и да си почине.

Адам Мосери също така отбелязва, че използването на тази функция ще се насърчава  отделно сред юношеската аудитория. За да разберат те за новия инструмент, ще им бъдат показвани съобщения с предложение да си включат напомняне за продължителността на времето за ползване на социалната мрежа.

Нововъведението работи в САЩ, Великобритания, Ирландия, Канада, Нова Зеландия и Австралия от 7 декември, а в останалите страни ще стане достъпно в началото на следващата година.

Instagram допълнително ще започне да тества и функция, която ще даде на ползвателите възможност за изтриване на голям обем фото или видео информация, а също така на коментари и лайкове. Предполага се, че всички желаещи ще могат да изпробват новата опция през януари.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във