Банкеръ Daily

Свят

Има значителни различия в търговските преговори между ЕС и Великобритания

Все още има значителни различия в преговорите за търговска сделка между Великобритания и Европейския съюз. Това съобщиха от кабинета на Борис Джонсън след разговор по телефона между британския премиер и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде Ройтерс.

"Премиерът посочи, че макар да е постигнат известен напредък в дискусиите напоследък, остават значителни различия в редица области, включително така наречената равнопоставеност и рибарството", каза говорител от офиса на Джонсън.

Подобно послание отправи в туитър и Фон дер Лайен. Тя изтъкна оставащите разногласия по въпроси като рибарството и държавната помощ за компаниите.

"Нашите екипи ще продължат да работят усилено идната седмица. Ще останем в тесен контакт през следващите дни", написа тя.

По думите на говорителя на Джонсън, британският премиер и председателката на ЕК са се разбрали преговорните им екипи да продължат разговорите в Лондон другата седмица, започвайки в понеделник, като удвоят усилията за постигане на сделка, допълни БТА.

Facebook logo
Бъдете с нас и във