Банкеръ Daily

Свят

Илон Мъск завърши придобиването на Туитър за 44 млрд. долара

Илон Мъск завърши късно снощи придобиването на Туитър (Twitter Inc) на стойност 44 милиарда долара и първата му работа беше да уволни висшето ръководство на компанията, което обвинява, че го е подвеждало за броя на спам акаунтите в платформата, предадоха световните агенции.

Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Агравал и Сегал са били в централата на Туитър в Сан Франциско при финализирането на сделката и са били съпроводени до изхода, казаха запознати източници.

За момента Мъск не даде яснота как ще осъществи големите амбиции, които беше очертал за бъдещето на влиятелната социална медийна платформа.

Главният изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили „Тесла“ каза, че иска да „победи“ спам ботовете в Туитър, да направи алгоритми, които определят как съдържанието бива представяно на потребителите, и да не допусне платформата да стане средище на омраза и разделение, дори и при ограничена цензура.

Засега Мъск не е дал подробности как ще постигне това и кой ще управлява компанията. Той каза, че има планове да съкрати работни места, хвърляйки около 7500-те служители в Туитър в неизвестност за бъдещето им.

Вчера Мъск каза още, че не купува Тутър, за да спечели, а по хуманни подбуди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във