Банкеръ Daily

Свят

Илон Мъск допуска, че Tesla може отново да приема биткойни

Шефът на американския производител на електромобили Tesla Илон Мъск заяви, че компанията може отново да започне да приема биткойна като средство за разплащане. Предпринимачът направи това заявление на конференцията B-Word.

Мъск е отбелязал, че при добива на тази криптовалута в последно време все повече се използват възобновяеми източници на енергия. По думите на шефа на Tesla, той очаква да се убеди в това, че поне 50% от добива на биткойна се основава на екологично чиста енергия. "Ако това действително е така, то Tesla, вероятно отново ще започне да приема биткойни".

В началото на юни шефът на компанията вече говореше за това, че Tesla отново ще започне да приема биткойните, когато "производството" на дадения вид криптовалута стане в по-голямата си част екологично чисто.

В началото натази година Tesla обяви, че е вложила 1.5 млрд. долара в биткойни и започва да приема тази криптовалута като средство за разплащане за своята продукция. Но през месец май Мъск заяви, че Tesla преостановява да приема биткойните, тъй като методите за получаване на тази криптовалута не е екологично чисто.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във