Банкеръ Daily

Свят

Икономическият съветник на Белия дом Кевин Хасет подава оставка

Кевин Хасет, който е водещ учен в консервативните икономически среди на САЩ в продължение на две десетилетия и който енергично защитава подписаните от президента Доналд Тръмп данъчни намаления, скоро ще напусне позицията си на председател на Съвета на икономическите съветници в Белия дом, съобщава Bloomberg.

"Кевин Хасет, който е свършил толкова добра работа за мен и за администрацията, скоро ще си тръгне", каза Тръмп в неделя вечерта след като замина за Великобритания. "Неговият талантлив заместник ще бъде определен веднага щом се върна в САЩ. Искам да благодаря на Кевин за всичко, което е направил - той е истински приятел! ", добави президентът на САЩ.

57-годишният Хасет - предоставящ безмилостни икономически анализи, послужи като стимул за търговските политики на президента и се хареса в Белия дом. Той процъфтя въпреки първоначалния скептицизъм от хардлайнерите в кръга на Тръмп. Но влиянието на Хасет в Западното крило изглеждаше смекчено от президента, който редовно основава политическите си решения на чувства, а не на подробни статистически анализи.

През септември 2017 г. Кевин Хасет пое поста на председател на Съвета на икономическите съветници, след като неговата номинация беше потвърдена от Сената на САЩ.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във