Банкеръ Daily

Свят

Игрален филм за живота на Ердоган тръгна по кината в Турция

Игрален филм за живота на турския президент Реджеп Тайип Ердоган направи премиерата си в Турция навръх рождения му ден, 26 февруари. "Водач", сниман с бюджет от осем милиона долара, е дело на новосъздадената продуцентска къща "Кафкасьор филм академи", за която на практика това е първият филм.

Галапрожекцията беше в голям развлекателен център в истанбулския квартал Маслак. От 3 март пък започва масовото му излъчване в кината - първата екранизирана биография на Ердоган. "Водач" ще бъде прожектиран също в някои европейски страни, сред които Германия, Австрия, Белгия, Италия, Франция и др., отбелязва информационният сайт "Интернет хабер", цитиран от БТА.

Прожекциите започват на фона на кампанията за предстоящия през април референдум, на който народът е призован да реши дали да разшири правомощията на президентската институция. Изпълнителят на главната роля в продукцията обяви обаче снощи, след като поздрави президента за рождения му ден, че филмът не е заснет с пропагандна или политическа цел.

Сюжетът обхваща детските години на Ердоган и продължава до периода, в който той е кмет на Истанбул. Политическият му живот в по-ново време не е засегнат, но се очаква да бъде претворен в евентуално продължение на филма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във