Банкеръ Daily

Свят

ИАНМСП и Община Бургас ще си сътрудничат в подкрепа на бизнеса

Различни програми помагат на амбициозните малки и средни компании да се разрастват, да се преструктурират за растеж и да бъдат още по-конкурентоспособни на пазарите

Община Бургас ще си сътрудничи с Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), "Българска фондова борса" АД (БФБ) и Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) за популяризирането на възможностите за бизнес растеж, които предлага капиталовият пазар, съобщиха от общинския пресцентър.

На работна среща кметът Димитър Николов е потвърдил ангажимента пред представители на трите организации. На разговорите са присъствали Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ, Радослава Масларска, председател на БАЛИП и Мариян Стоянов, и.д. началник на отдел МФП в ИАНМСП. "Целта ни е да помогнем на амбициозните малки и средни компании да се разрастват, да се преструктурират за растеж и да бъдат още по-конкурентоспособни на пазарите в страната и в чужбина", е подчертал Стоянов. "И намираме един надежден партньор в лицето на Община Бургас."

Очакваният ефект от сътрудничеството е популяризиране на капиталовия пазар като източник за финансиране на бизнеса, ползите от подобна стъпка, както и възможностите за безвъзмездно финансиране на процедурата за провеждане на първично публично предлагане, от които малките и средните предприятия могат да се възползват.

Припомняме, че от началото на годината е в ход ваучерната схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовия пазар. Компанията за биометрични системи "Биодит" АД е първата, която ще разполага с подкрепа от 50 000 лева за листването си на "Българска фондова борса" АД. Очакванията са до края на програмата от ваучери да се възползват поне 30 български компании, които да привлекат над 15 000 000 лева.

Ваучерът на стойност 50 000 лева се получава по проект "Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на малки и средни предприятия", финансиран от ОП "Иновации и конкурентоспособност", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във