Банкеръ Daily

Свят

И YouTube замрази временно акаунта на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Компанията YouTube премахна във вторник последното видео и замрази за седмица възможността да се публикуват видеоклипове и да се излъчва съдържание от официалния акаунт на президента на САЩ Доналд Тръмп. 

Мярката е взета "след внимателна проверка и в светлината на опасения във връзка с постоянната възможност от поява на насилие", се казва в изявлението на YouTube.

Мотивирайки се с риска от провокация на насилие, платформата за видеосподеляне е блокирала и възможността да бъдат коментирани клиповете, останали на канала на американския лидер.

По-рано социалната мрежа Туитър закри за постоянно профила на президента Доналд Тръмп, като се позова на "риск от нови подстрекателства към насилие". Компанията визира реч на американския президент на 6 януари, довела до нахлуване на част от симпатизантите му в сградата на парламента.

Решението дойде след аналогична стъпка на Фейсбук и Инстаграм, които в петък замразиха за неопределено време профилите на Тръмп. Американският президент имаше 35 млн. последователи във Фейсбук.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във