Банкеръ Daily

Свят

И надбягването с бикове в Памплона падна жертва на коронавируса

Испанският град Памплона обяви днес, че заради епидемията от коронавирус отменя прочутия фестивал Сан Фермин през юли, когато пуснати да бягат по улиците бикове обичайно привличат туристи от цял свят, предаде Франс прес.

"Общинският съвет прие това решение с консенсус, като взе предвид, че борбата срещу Ковид-19 стана глобален приоритет и че няма друг възможен вариант за такава масова международна проява", заяви кметството в съобщение.

Фестивалът Сан Фермин привлича всяка година стотици хиляди туристи от цял свят.

От 6 до 14 юли всяка година Памплона живее в ритъма на опасното пускане на бойни бикове, по време на което стотици хора, облечени в червено и бяло, бягат пред тях по калдаръмените улички на северния испански град.

В традиционното бягане има множество ранени, а понякога и загинали, след намушкване от бикове.

Пандемията от коронавируса вече наложи отмяната на големи празнични и културни събития, предвидени в целия свят: джазовия фестивал в швейцарски град Монтрьо, ежегодното лятно събиране на създатели и любители на комикси Комик-кон в американския град Сан Диего - най-големия фестивал в света, посветен на поп културата, най-известното театрално събитие в света - във френския град Авиньон, както и фестивалът в Единбург, Шотландия - най-голямото световно събитие за сценични изкуства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във