Банкеръ Daily

Свят

И Кипър обмисля локдаун за неваксинирани

Кипър обмисля локдаун за неваксинирани, съобщава електронното издание на в. "Политис". Експертите наблюдават ситуацията и при разрастване на пандемията не е изключено Никозия да последва примера на други европейски държави, които наложиха редица ограничения за лицата, които не са ваксинирани, допълва изданието.

Данните от последните дни показват влошаване на епидемичната обстановка. На 14 ноември в Република Кипър са регистрирани 206 новозаразени. При 40 298 направени теста процентът на положителните резултати обаче продължава да е нисък - 0,51%. През вчерашния ден няма починал, чиято смърт да се свързва с COVID-19, посочва "Политис". От началото на пандемията регистрираните смъртни случаи са 588.

Кипърското правителство междувременно одобри поставянето на трета доза на ваксината срещу COVID-19 за лицата на над 18-годишна възраст, съобщава електронното издание на кипърския вестник "Филелефтерос". Предложението беше направено от министъра на здравеопазването Михалис Хадзипанделас и беше прието на заседание на Министерския съвет днес. Единственото изискване е да са минали шест месеца от приключване на ваксинационния цикъл. В следващите дни се очаква да бъдат оповестени подробности около началото на ваксинацията.

Според данни, публикувани на сайта на министерството на здравеопазването, напълно ваксинирани са 575 402. Трета доза до момента да получили 55 629 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във