Банкеръ Daily

Свят

И британският здравен министър се оказа инфектиран

Мат Ханкок 

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок съобщи в Туитър днес, че е дал положителен тест за коронавирус и се е самоизолирал у дома с леки симптоми.

Кралица Елизабет Втора е в добро здраве, тя се е срещнала за последен път на 11 март с премиера Борис Джонсън, който се оказа заразен с коронавируса, съобщиха от Бъкингамския дворец.

Кралицата се придържа към препоръките по отношение на своето благосъстояние, съобщи говорител на двореца.

Изявлението бе разпространено малко след като премиерът Борис Джонсън обяви в Туитър, че е бил изследван за коронавируса и е дал положителен резултат.

Джонсън съобщи днес, че е бил тестуван за КОВИД-19 по съвет на главния медицински съветник на правителството на Обединеното кралство (Chief Medical Officer (United Kingdom), след като показал "леки симптоми", включващи температура и упорита кашлица.

"Дадох тест, който излезе положителен, така че работя от вкъщи, самоизолирах се и това е напълно правилното нещо, което да се направи", заяви той във видеопослание в своя акаунт в Туитър. "Но няма съмнение, че мога да продължа, благодарение на магьосничеството на съвременната технология, да комуникирам с всички от моя топ екип, за да ръководя националния отговор в борбата срещу коронавируса", продължи премиерът.

Правителството съобщи, че ако Джонсън се окаже неспособен да работи, външният министър Доминик Рааб ще го замени.

Джонсън се е срещнал лично с някои водещи министри и висши служители тази седмица и се появи на пресконференция заедно със своите главни медицински и научни съветници, припомня АП.

Във Великобритания има повече от 11 600 потвърдени случая на коронавирус.

Facebook logo
Бъдете с нас и във