Банкеръ Daily

Свят

И британският военен министър е уличен в сексуален тормоз

Майкъл Фалън

След секс скандалите в Холивуд и обвиненията към британски депутати в сексуален тормоз днес потърпевш стана и министър в кабинета на Тереза Мей, съобщи БНР. Министърът на отбраната Майкъл Фалън бе обвинен, че по време на вечеря е поставил ръката си върху коляното на журналистка.

Източници, близки до министъра на отбраната, потвърдиха, че преди време той е бил порицан от журналистка за това, че е поставил ръката си върху нейното коляно по време на вечеря на конференция на Консервативната партия. Запитана за инцидента радиоводещата Джулия Хартли-Брюър не спомена Майкъл Фалън, но днес таблоидът „Сън“ разкри неговото име. 

След публикацията журналистката обаче каза, че не приема инцидента толкова сериозно и дори критикува истерията на тема „сексуален тормоз“, която се развихря в Уестминстър след придошлата вълна от Холивуд. Тя допълни, че не смята себе си за жертва и че случаят е приключен. 

Говорител на Майкъл Фалън заяви, че той се е извинил на Джулия Хартли-Брюър след случилото се през 2002 година. След разкритията, че около 40 депутати от Консервативната партия, някои от които министри, са обвинени в сексуален тормоз, лично премиерът Тереза Мей се ангажира да въведе по-строги дисциплинарни мерки в Уестминстър, включително уволнения на министри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във