Банкеръ Daily

Свят

Християн Мицкоски търси подкрепа за Скопие в Брюксел

Сн. МИА

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски се срещна вчера в Брюксел с директорката за Западна Европа, Западните Балкани и Турция във външнополитическата служба на ЕС Анджелина Айхорст, съобщават македонските медии.

"Говорихме за несправедливостта спрямо македонския народ, македонската нация и македонската държава и невъзможността да започнем дългоочакваните преговори с ЕС. Като народ и като държава заслужаваме да бъдем част от европейското семейство", заяви след срещата Мицконски, цитиран от сайта 360 градуса. 

Мицкоски каза, че Македония трябва да продължи пътя си към ЕС и поиска подкрепа за държавата. Мицкоски и Айхорст се съгласиха, че мястото на Македония е в ЕС, съобщи ВМРО-ДПМНЕ.

Опозиционният лидер добави, че наистина е доволен от това, което е чул и по думите му най-доброто за македонския народ и държава тепърва предстои.

Мицкоски, който е в Брюксел за събитие, организирано от Европейската народна партия, не използвал конституционното име Република Северна Македония. Той каза, че се вслушал в съвета на свой приятел от ЕНП да се въздържа от критика на положението в Република Северна Македония и към правителството и премиера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във