Банкеръ Daily

Свят

Хотелите в Турция запазват системата all inclusive

Турция е една от страните, които са най-предпочитани за екскурзия и почивка от българите, особено през лятото. Това е така заради близостта, ниските цени и доброто обслужване в хотелите и ресторантите.  Една от най-привлекателните страни на това пътуване е и ситемата  all inclusive.

В тази връзка е важно уточнението, което прави представител на Федерацията на хотелиерите в Турция (TUROFED).

Турските хотели и след пандемията от коронавирус няма да се откажат от системата all inclusive. Но туристите няма да разполагат със свободата на избор на храната, която  имаха преди Ковид-19.

"Въведената в периода на пандемията практика за подаване на някои ястия от храната от обслужващия персонал в ресторантите с шведска маса ще остане широко разпространена и след нея. Туристите вече няма да имат тази свобода на избор, която съществуваше преди пандемията. Това е свързано с факта, че разходите за приготвяне на храната съществено са нараснали. Освен това е необходимо да вземем всички възможни мерки за защита на здравето на нашите гости", подчертават от Федерацията на хотелиерите в Турция.

Така че това лято сред турските хотели, познати с прилагането на системата all inclusive, "по-разпространени могат да станат ресторантите a la carte, тоест тези с обслужване по меню". "В света се наблюдава тенденция към такъв тип хранене заради икономически причини, а също така и такива, свързани със стандартите за хигиена и стремеж към минимизиране на количеството изхвърляна храна", пояснява представителят на TUROFED.

Спекулациите на тема отмяна на системата all inclusive в турските хотели се съживяват всяка година преди началото на летния сезон.

Условията за настаняване и хранене в турските хотели са сред основните фактори, които привличат всяка година по над милион българи, които почиват в средиземноморските хотели на южната ни съседка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във