Банкеръ Daily

Свят

Хоспитализираните с Ковид в САЩ - най-много от осем месеца

Броят на пациентите с КОВИД-19 в болниците в САЩ надмина 100 хиляди в четвъртък - най-високата стойност на показателя от осем месеца насам, съобщи Ройтерс, като се позовава на министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси.

Хоспитализациите с КОВИД-19 са нараснали повече от двойно в последния месец. През изминалата седмица средно над 500 души са били приемани в болница всеки час, показват данните на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Максимумът на хоспитализираните пациенти в САЩ беше регистриран на 6 януари, когато в болница се намираха 132 051 души.

С напредването на ваксинационната кампания броят на хоспитализациите спадна и на 28 юни болничните пациенти с коронавирусна инфекция бяха едва 13 843.

Приемът в болниците обаче рязко започна да се увеличава през юли, когато вариантът Делта започна да доминира. Епицентърът на новата вълна в страната е в южните щати, но броят на хоспитализациите се увеличава и в останалите.

Нараства и броят на децата, настанени в болница с КОВИД-19, като в момента той вече е над 2000. САЩ се надяват до есента да бъде разрешено ваксинирането и на деца под 12-годишна възраст с ваксината на "Пфайзер".

Д-р Антъни Фаучи, водещият експерт по инфекциозните заболявания в САЩ, каза през тази седмица, че страната може да постави коронавируса под контрол в началото на следващата година, ако темпът на ваксинирането се увеличи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във