Банкеръ Daily

Свят

Хората на Манолова и майките протестират пред Министерския съвет от 11 часа

Привърженици на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ от над 20 града, както и от различни села, пристигат днес за протеста от 11 часа пред Министерския съвет, съобщиха от организацията.

Преди пет дни председателят на Гражданската платформа Мая Манолова обяви протест срещу управлението на кабинета „Борисов 3“. Протестът е съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“, чиито палатки вчера бяха премахнати от пространството пред Министерския съвет.

Очаква се Манолова да поздрави участниците в 11:15 ч. След нея ще говорят представители на „Системата ни убива“, представители на различни сектори и общности, както и на някои от клоновете на „Изправи се.БГ“ от страната.

Манолова ще обяви икономически мерки за бързо връщане на хората на работа и овладяване на безработицата. Протестът е обявен срещу липсата на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел изпълнение на задължителните предписания за социална дистанция. В рамките на протеста са подготвени флашмоб и демонстрации от участниците. От 12 часа ще започне протестното автошествие.

От партия "Възраждане" декларират подкрепа за майките и готовност да протестират срещу управлението всеки ден пред сградата на парламента от 17 часа до края на епидемичната обстановка.

От 11 до 14 ч. инициативата "Правосъдие за всеки"‎ организира виртуален площад, посветен на извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса, правосъдието и гражданите. Създадена е платформа zoom, в която всеки желаещ може да се включи онлайн.

Facebook logo
Бъдете с нас и във