Банкеръ Daily

Свят

Хилари Клинтън се върна в политиката със собствено движение

Неуспялата кандидатка на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън обяви, че планира да създаде ново движение, кръстено "Заедно напред", което ще пропагандира политическа ангажираност и съпротива срещу действията на американския президент Доналд Тръмп, предадоха Франс прес и ДПА.

Изявлението ознаменува връщането на Клинтън на политическата сцена, след като през ноември загуби президентските избори срещу Доналд Тръмп, отбелязва ДПА.

"През последните няколко месеца размишлявах, прекарвах време със семейството си - и да, разхождах се в гората", заяви Хилари Клинтън в серия от постове в Туитър.

"Повече от всякога смятам, че политическата ангажираност на гражданите е от жизненоважно значение за нашата демокрация. Изключително съм вдъхновена от всички, които започнаха да организират и водят", добави тя.

"Тази година не беше това, което предвиждах, но знам за какво все ще се боря: една по-добросърдечна, включваща Америка с голямо сърце. Напред", заяви Клинтън.

Тя посочи и пет групи, които новото движение ще подкрепя: "Индивизибъл", "Калър ъф чейндж", "Имърдж Америка", "Рън фор съмтинг", и "Суинг лефт".

Facebook logo
Бъдете с нас и във