Банкеръ Daily

Свят

Хашим Тачи: Не бива да оставяме конфликт на бъдещите поколения

Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че е непростимо бъдещите поколения да бъдат заложници на липсата на смелост на политиците в Косово да сложат край на, както се изрази, "вековния конфликт със Сърбия", съобщава белградският вестник "Вечерне новости".

Трябва да помислим за своите постижения, предизвикателства и наследството, което оставяме на нашите деца. Би било непростимо да оставим на бъдещите поколения бъдеще, в което те ще бъдат заложници на популистки действия и липса на смелост да сложим край на вековния конфликт със Сърбия, написа Тачи във Фейсбук. Той добави, че вярва, че с взаимно признаване между Белград и Прищина ще започне процес на същинска трансформация на косовското ръководство и начина на управление.

Уверен съм, че след споразумението ще започне нова ера, където никой никога няма да може да претендира, че ще получи гласове в името на недовършената политическа борба със Сърбия. На Косово е необходима тази трансформация. За по-ефикасни институции, управление, което се фокусира върху реформи, икономическо развитие и социално благосъстояние. Дължим това на своите деца, написал още Тачи във Фейсбук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във