Банкеръ Daily

Свят

Гърция въвежда нови ограничителни мерки за туристите

Гърция въвежда извънредни ограничителни мерк за Халкидики и остров Миконос заради коронавируса. Властите съобщиха, че мерките ще влязат в сила от 06.00 ч. на 21 август и ще важат до 06.00 ч. на 31 август.

Подобни ограничения вече има на островите Парос и Андипарос. Прекратяват се всички масови прояви – партита, търговски панаири и пазари. Забраняват се всякакви събирания на повече от 9 души на едно място, а в заведенията за обществено хранене е позволено присъствието на не повече от 4 души.

Маските на открито и закрити обществени места също остават задължителни. С предприемането на такива мерки от страна на държавата, летният сезон ще се скъси. Това важи за туристите и хората, които живеят и развиват бизнес в тези райони. С подобни мерки няма да има много желаещи да посетят тези места.

Националната организация за обществено здраве в Гърция обяви 217 нови случая на коронавирус, като 16 от тях са регистрирани на граничните КПП-та, съобщи в. „Катимерини”.

Общият брой на заразените е достигнал 7 684, като 55,3% от тях са мъже, сочи информацията на здравните власти. Съобщава се за три нови смъртни случая през последните 24 часа, като общата смъртност от коронавируса в Гърция е 235 души. Средната възраст на починалите пациенти е 77 години и повечето са имали съпътстващи здравословни проблеми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във