Банкеръ Daily

Свят

Гърция разширява обхвата на носенето на маски заради новите случаи на COVID-19

В Гърция носенето на маски става задължително на всички закрити обществени места, както и също на откритите места, на които социалната дистанция не може да се спазва. Това съобщава Ройтерс, като цитира Никос Хардалиас - заместник-министър за гражданската защита.
Причината за тази мярка е увеличаването на случаите на зараза с коронавируса в последните около два месеца. Досега в Гърция има 4447 потвърдени случая  в страната и 202 смъртни случая. Това е относително малко в сравнение с много други европейски страни.

"Решаващият фактор в успешното противопоставяне на пандемията в първата фаза беше отговорността на гражданите, индивидуалната отговорност на всеки един от нас", подчертава Хардалиас. 
Носенето на маски стана задължително за клиентите на супермаркети още преди десет дни и във вторник разшириха мярката до повечето закрити публични места, за да може да се спре разпространението на вируса. Маските отдавна са задължителни и в обществения транспорт.
Няма да се допускат правостоящи клиенти в баровете, нощните клубове и заведенията със жива музика. До края на август ще са забранени и тържествата на открито.

Facebook logo
Бъдете с нас и във