Банкеръ Daily

Свят

Гърция обмисля задължителна ваксинация на държавните служители

Гръцкото правителство обсъжда задължително ваксиниране не само на здравните работници, но и на всички държавни служители, предаде БНР.

Правителството игнорира ежедневните протести и дори обмисля задължителна ваксина за всички държавни служители, заяви говорителят на правителството Иконому. Опозиционните партии са категорично против задължителния характер на ваксиниране.

Всички неваксинирани здравни работници от 1 септември се отстраняват от работа, заяви категорично министърът на здравеопазването Василис Кикилиас.

Учебната година в Гърция ще започне присъствено със задължително тестване на учениците по два пъти на седмица. При отказ децата няма да бъдат допускани в клас, съобщават от министерството на образованието.

Светият синод на гръцката православна църква задължи свещениците да присъстват на литургия само със сертификат за ваксина или отрицателен тест за коронавирус. От тази неделя екипи ще ваксинират и пред църквите, реши здравното министерство.

Утежнената епидемична обстановка не се отразява засега на туризма. Въпреки ограниченията в Гърция пристигат много повече туристи от очакваното. Дори на остров Крит, където втора седмица е в сила вечерен час и ограничения по заведенията, броят на туристите достигна нивото на 2019 година по данни на хотелиерите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във