Банкеръ Daily

Свят

Гърция не смята да анулира българските зелени сертификати

Въпреки информацията за множество фалшиви български COVID сертификати, Гърция не смята да анулира действието на документа и да променя режима за влизане на българи в страната. Тази неофициална информация бе пусната от гръцкото посолство в София чрез електронни медии, след като по-рано бе лансирана версия, че в южната ни съседка се коментират подобни мерки.  

Въпросът за анулирането на българските зелени сертификати бе повдигнат на фона на репортаж на гръцката държавна телевизия ЕРТ за схема за фалшиви здравни паспорти от България, отразен и от "Нова телевизия". Кореспондентът на NOVA в Гърция Бойка Атанасова обясни, че в момента зелените сертификати от България се гледат под лупа. Съдебната власт, в сътрудничество с министерствата на вътрешните работи и здравеопазването, разглеждат всеки постъпил сигнал. Оплакванията са многобройни.

В София МВР проверяват сигнал за разминаване между броя на ваксини и на имунизирани в София. От вътрешното министерство съобщиха, че миналата седмица Столичната регионална здравна инспекция е подала сигнал в МВР за разминаване между официално отпуснатите ваксини на джипита и отчетените от тях имунизирани пациенти. „По техните анализи, които получават за броя на ваксинираните лица при даден личен лекар, те са засекли, че имат „неестествени бройки“. Тоест заявени 3000 ваксини, пък са ваксинирани 4000 души. Математиката не излиза“, обясни говорителят на МВР Явор Симов.

*Статията е актуализирана в 16.58 часа на 5 ноември

Facebook logo
Бъдете с нас и във