Банкеръ Daily

Свят

Гърция и Русия са на прага на "нов етап в отношенията си"

Никос Дендиас

Сегашната среща на равнище външни министри ще сложи началото на нов етап в развитието на отношенията между Русия и Гърция, заяви днес гръцкият външен министър Никос Дендиас преди началото на преговори в Москва с руския си колега Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Уверен съм, че нашата среща ще послужи за начало на нов етап в нашите двустранни тесни и сърдечни отношения, каза Дендиас.

Той посочи, че Атина и Москва придават "голямо значение на по-нататъшно развитие на взаимноизгодното сътрудничество".

Отношенията между Москва и Атина получиха допълнителна възможност за развитие с идването на власт на новото правителство в Гърция, заяви от своя страна руският външен министър Сергей Лавров, откривайки преговорите с гръцкия си колега.

Отношенията днес са доста наситени и се развиват постъпателно във всички области - от икономика до хуманитарно сътрудничество. Идването на власт на Вашето правителство през май тази година създава допълнителни възможности да разгледаме целия комплекс от тези отношения и да се споразумеем за това как да ги придвижим напред, каза Лавров.

По думите му днешните преговори ще позволят наред с двустранните отношения да се обменят мнения и за ситуацията в Европа, в района на Средиземно море и в глобалната политика като цяло.

Facebook logo
Бъдете с нас и във