Банкеръ Daily

Свят

"Гугъл" е най-големият инвеститор в криптовалути в света

"Алфабет", компанията майка на американския технологичен гигант "Гугъл", е най-големият инвеститор в криптовалути в света, показва проучване на анализаторската компания Blockdata tech. То обхващащо стоте най-големи листвани на борсата фирми, навлезли в екосистемата на блокчейна между септември 2021 и юли 2022 година

Инвестициите на "Алфабет" са на стойност 1,5 милиарда долара в криптовалути и блокчейн, посредством увеличение на капитала в четири компании - "Файърблокс", "Дейпър лабс", "Волтидж" и "Диджитъл кърънси груп".

В началото на годината "Гугъл" създаде подразделение за блокчейн начело с Шивакумар Венкатараман, вицепрезидент на инженерния отдел на технологичния гигант.

На второ място след "Гугъл" е американският финансов гигант "Блекрок", който е инвестирал 1,2 милиарда долара в американската платформа за търговия с криптовалути Еф Ти Екс и в "Съркъл".

На трето място е американската банка "Морган Стенли", която е похарчила 1,1 милиарда долара за инвестиции в блокчейн и криптовалути.

Южнокорейската "Самсунг" е реализирала най-много операции през този период - общо 13, в 13 различни фирми, с вложения за 980 милиона долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във